Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27

Contoh soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 dicari-cari oleh calon peperiksaan online Penolong Akauntan W27 yang dipanggil untuk menduduki exam oleh SPA baru-baru ini.

Untuk membantu para calon peperiksaan, di sini kami sediakan beberapa contoh soalan exam Penolong Akauntan Gred W27.

Peringatan! Tiada soalan bocor!. Ini bukan soalan bocor.

Ini hanyalah contoh soalan sahaja!. Sebagai pendedahan kepada calon-calon peperiksaan bentuk soalan yang mungkin ditanya dalam exam online SPA nanti.

Contoh soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27

Contoh Soalan Pengetahuan Am Peperiksaan Penolong Akauntan W27

1) Manakah antara berikut merupakan butiran aset dalam Kunci Kira-kira?

I Tunai
II Kenderaan
III Penghutang
IV Modal Kerja

A I dan II
B II dan IV
C I, II dan III
D II, III dan IV

Jawapan: C

2) Manakah dokumen yang menjadi sumber Buku Tunai?

A Invois
B Nota Debit
C Pesanan Belian
D Baucar Bayaran

Jawapan: D

Contoh Soalan Matematik Peperiksaan Penolong Akauntan W27

1) 8 pasukan bola sepak mengambil bahagian dalam sebuah
pertandingan. Jika perlawanan diadakan secara liga (setiap pasukan
mesti bertemu antara satu sama lain), berapakah jumlah permainan
yang akan dilangsungkan dalam pertandingan tersebut?

A 28
B 49
C 56
D 62

Jawapan: A

2) Data di bawah menunjukkan bilangan pelanggan yang datang ke kedai
serbaneka dari lima buah taman berhampiran pada satu bulan.

contoh soalan matematik peperiksaan penolong kauantan w27 spa

Cari nilai kebarangkalian bagi seseorang pelanggan dari Taman Mewah yang
datang ke kedai serbaneka tersebut.

A 18/33
B 8/35
C 8/33
D 3/8

Jawapan: C

Contoh Soalan Ujian Psikometrik Peperiksaan Penolong Akauntan W27

1. Saya akan membuat tugasan milik kawan.

A. Ya B. Tidak Pasti C. Tidak

2. Lebih suka bercakap dalam perbincangan dan mahu peserta lain dengar.

A. Ya B. Tidak Pasti C. Tidak

3. Saya suka memberi ceramah.

A. Ya B. Tidak Pasti C. Tidak

Ada Tak Buku Rujukan Peperiksaan Penolong Akauntan W27?

Ramai calon yang tertanya-tanya dan mencari-cari buku rujukan Peperiksaan Penolong Akauntan W27.

Jika anda benar-benar mahu lulus dalam peperiksaan online ini, pastinya anda mencari buku rujukan Peperiksaan Penolong Akauntan W27.

Buku rujukan ini perlu untuk anda buat persediaan sebelum menduduki peperiksaan online SPA ini.

Namun begitu, tiada buku rujukan Peperiksaan Penolong Akauntan W27 khusus untuk anda di kedai-kedai buku.

Jangan bersedih.

Ini ada berita baik untuk anda.

Satu EBook Panduan Lengkap Peperiksaan Penolong Akauntan W27 telah disediakan khas untuk membantu anda membuat persediaan sebelum menduduki peperiksaan online ini.

Panduan lengkap exam ini telah disediakan oleh sekumpulan penulis kerjaya professional berpengalaman yang telah membantu anda mengkaji corak soalan peperiksaan SPA.

Untuk pengetahuan anda, panduan ini bukan dalam bentuk buku fizikal seperti yang terdapat di kedai-kedai.

Ebook panduan ini adalah dalam bentuk ebook, iaitu buku dalam format pdf yang boleh anda download dan baca melalui komputer, pc, laptop dan smartphone.

Anda hanya perlu download dan baca.

Semuanya dihujung jari anda sahaja.

Anda tak perlu menghabiskan masa ke kedai buku, tercari-cari buku panduan exam Penolong Akauntan W27 dari satu rak ke satu rak, dari satu kedai buku ke satu kedai buku.

Lepas tu, kecewa.

Dapat penat je, sebab tak ada pun buku rujukan peperiksaan Penolong Akauntan W27.

Dengan adanya panduan ini, anda hanya perlu download dan terus baca dan study.

Senang, kan 🙂

Apa Yang Ada Dalam Panduan Lengkap Peperiksaan Penolong Akauntan W27 ini?

Pasti anda nak tahu apa yang ada dalam ebook Panduan Lengkap Peperiksaan Penolong Akauntan W27 kan?

Ebook ini mengandungi :

Nota berkaitan jawatan Penolong Akauntan

Nota berkaitan perakaunan dan yang berkaitan dengnannya

Contoh soalan Penolong Akauntan W27

Contoh Soalan Pengetahuan Am SPA

Contoh Soalan Matematik / Daya Menyelesaikan Masalah

Contoh Soalan Ujian Psikometrik

Dan banyak lagi… Anda boleh klik link di bawah untuk maklumat lanjut :

>> http://infotambahan.com/w27akauntan/69 <<

Boleh Lulus ke Kalau Study Guna Panduan Lengkap Peperiksaan Penolong Akauntan W27?

Tiada sebarang jaminan yang anda akan lulus peperiksaan Penolong Akauntan W27 ini hanya dengan membaca ebook ini.

Lulus atau tidak bergantung juga kepada rezeki dan juga usaha anda.

Sekurang-kurangnya, anda tidak buang masa mencari dan melayari internet sana-sini untuk cari maklumat mengenai jawatan Penolong Akauntan dan contoh soalan exam ini lagi.

Adalah lebih baik masa yang ada itu, anda gunakan untuk study dan membuat persediaan.

Ramai calon peperiksaan Penolong Akauntan W27 yang lepas telah berjaya lulus dalam peperiksaan ini setelah mereka study menggunakan ebook panduan lengkap ini.

Berikut adalah luahan perasaan gembira calon-calon yang telah berjaya :

ebook rujukan panduan peperiksaan penolong akauntan w27 bukan buku

Berusahalah sehabis baik untuk lulus dengan membuat persediaan awal menggunakan Nota Rujukan Penolong Akauntan. Klik butang banner di bawah untuk mendapatkan nota dan contoh soalan Peperiksaan Penolong Akauntan W27:

.
All the best!